Bekijk alle video's
 • MRI en schoonmaak

  Vergroot video Wordt geopened in pop-up

   

  Werken nabij een MRI is in verband met het sterk magnetische veld streng geregeld. In dit filmpje uitleg wat dat betekent voor de schoonmaak.

  Lees meer over veilig werken rondom een MRI

 • Veiligheid rondom een MRI

  Vergroot video Wordt geopened in pop-up

   

  Werken nabij een MRI is in verband met het sterk magnetische veld streng geregeld. In dit filmpje uitleg wat dat betekent voor de patiënt. Welke veiligheidsmaatregelen neem je als medewerker of begeleider?

  Lees meer over veilig werken rondom een MRI

MRI

MRI staat voor magnetic resonance imaging. Met hulp van magnetische en elektromagnetische velden maakt de MRI-scanner gedetailleerde beelden van het binnenste van het menselijk lichaam. MRI kent ook risico’s. Zeker als magnetische materialen worden binnengebracht in de scanruimte. Op deze website vindt u wat u zelf kunt doen om veilig met MRI om te gaan en hoe uw arboadviseur, de MRI-deskundigen, de umc's en de overheid u daarbij ondersteunen.

Als iets u niet duidelijk is over MRI, geef dit dan aan. Voor uw eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de patiënt en de MRI-medewerker. De MRI-medewerkers of arboadviseurs geven u graag nadere uitleg.

Belangrijk om te weten is dat de magneet van de MRI-scanner altijd aanstaat, 24 uur per dag. Hierdoor is altijd een zeer krachtig magneetveld in de scanruimte aanwezig, ook als er niet wordt gescand.

Wat kunt u zelf doen

Medewerkers MRI-afdeling

Wat kunt u zelf doen

Overige medewerkers

Wat kunt u zelf doen

Calamiteiten en incidenten

Wat doet uw UMC

 

Wat doet de overheid

 

Om deze content te kunnen bekijken is de Adobe Flash plugin vereist.