Duidelijkoveragressie.nl

Stimulerende campagne voor zorgmedewerkers

Agressie tegen UMC-medewerkers is onacceptabel, maar gebeurt helaas nog veel te vaak. Om veilig werken in de zorg te stimuleren hebben werkgevers, waaronder de NFU, en werknemers een landelijke campagne opgezet 'Wees duidelijk over agressie'. Eind september gaf minister Schippers van VWS de aftrap.


Naar boven

Bedreigende vader in AMC

In de campagne speelt de website duidelijkoveragressie.nl een belangrijke rol. De site staat boordevol nuttige informatie. Zo beschrijft het AMC in een indrukwekkende good practice een doodziek kind van wie de vader steeds bedreigender wordt. “Op een gegeven moment ging hij ons op dwingende toon opdragen welke handelingen we wel en niet mochten doen en wanneer we medicijnen aan zijn kind moesten toedienen.”


Naar boven

Twitter mee

Met de anti-agressiescan op duidelijkoveragressie.nl ontdekt u hoe het agressiebeleid in uw UMC ervoor staat. Door het invullen van de online vragenlijst vinkt u alle punten rondom anti-agressiebeleid af en krijgt u inzicht in knelpunten en verbeterpunten.
U kunt ook op Twitter en Facebook met collega's in de zorg praten over hoe zij omgaan met agressie.
In het echte leven kunt u - veelal gratis - deelnemen aan bijeenkomsten in uw regio over agressiehantering en het tegengaan van agressie en geweld.

En vindt u dat ook uw collega's wel wat extra aandacht voor agressie mogen hebben, vraag dan, in overleg met uw arboadviseur, campagnemateriaal aan om te verspreiden. Er zijn posters, banners, een brochure, een magazine en nog veel meer materialen verkrijgbaar. Kijk wat het best past in uw UMC, want er gebeurt ook al veel tegen agressie. En kijk bijvoorbeeld ook eens op dokterhoe bij Agressie & Geweld, waar u onder andere leert situaties met agressie te onderscheiden en te hanteren.


Naar boven

Ga in gesprek

Geen enkele organisatie is hetzelfde en elke situatie is anders, maar de inhoud van de campagne duidelijkoveragressie.nl raakt iedereen: agressie tegen zorgmedewerkers komt nog te vaak voor. Iedereen is het eens dat dit ontoelaatbaar is. Maar wanneer gaat het echt te ver? Denken alle collega’s daar hetzelfde over? En wanneer moet u welke maatregelen nemen? Over de antwoorden valt te discussiëren, maar er zijn drie afspraken die we altijd met elkaar kunnen maken om samen meer duidelijkheid te creëren:

  1. Altijd melden
  2. Altijd bespreken
  3. Altijd handelen

Ga in gesprek met uw collega’s, want het tegengaan van agressie begint met het samen maken van duidelijke afspraken!

Monica Teuns
Senior adviseur arbeidsvoorwaarden, NFU
tel: (030) 2739 880
e-mail: teuns@nfu.nl


Naar boven
Terug naar overzicht
Bron:
NFU

Lees meer over

Om deze content te kunnen bekijken is de Adobe Flash plugin vereist.