Vernieuwde gratis Goedenachtapp biedt nachtwerkers advies op maat

Geplaatst op

De gratis Goedenachtapp geeft tips over hoe u als zorgmedewerker zo goed mogelijk uw nachtdienst kunt doorlopen. De nieuwe app is interactiever en uitgebreider en geeft maatwerkadvies.

In de app zijn nieuwe functies opgenomen, zoals het toevoegen van uw eigen rooster, waardoor u advies op maat krijgt. Verder ontvangt u informatie over welk chronotype (slaap/waakritme) u bent. En u ontvangt pushberichten en nieuws over nachtwerk. Een handige nieuwigheid is ook dat u recepten kunt toevoegen en ontvangen. Voor nachtwerkers is voeding namelijk een belangrijk thema. U kunt ook informatie en tips met andere gebruikers uitwisselen.

De mate waarin bepalende factoren invloed hebben op het doorkomen van de nacht verschilt per zorgmedewerker en is afhankelijk van bijvoorbeeld chronotype, leeftijd en geslacht. De vernieuwde app nodigt uit om eigen data in te voeren, zoals een rooster, om zo een gericht mogelijk advies te kunnen geven. Omdat een rooster heel bepalend is, staat niet alleen de nachtdienst centraal, maar ook de periode voorafgaand aan de nachtdienst en de periode erna.

De Goedenachtapp is ontwikkeld door de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen in samenwerking met SoFoKleS (het sociaal Fonds voor de Kennissector). De app is ontwikkeld in samenspraak met een expertgroep, bestaande uit mensen uit de zorg en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding. Zo is zoveel mogelijk informatie uit de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk advies en inzichten.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play. Meer informatie vindt u deze flyer.

Elk umc heeft activiteiten op het gebied van nachtwerk. Uw arboadviseur kan u er meer over vertellen.

Nieuws