Goedenachtapp nu met video’s vol tips van experts

Geplaatst op

De gratis Goedenachtapp helpt u om als zorgmedewerker zo goed mogelijk uw nachtdienst te doorlopen. Nieuw in de  Goedenachtapp  zijn videos waarin experts en ervaringsdeskundigen uit de zorg de meest gestelde vragen rondom werken in nachtdiensten beantwoorden.  Verdeeld over vier thema’s: voeding, chronotypering (biologische klok), roosteren en slaap.

Aan de orde komen onder meer: ik vind nachtwerk heerlijk, waarom is het dan toch ongezond? Als ik uit de nachtdienst kom, kom ik moeilijk weer in mijn ritme, hoe pak ik dat het beste aan? Moet ik per se eten tijdens de nachtdienst, ook als ik helemaal geen trek heb? Heeft voorslapen voor een nachtdienst zin? En wat is het optimale rooster?

Bekijk de tips van experts en ervaringsdeskundigen over werken in de nacht

Wat kunt u het beste eten tijdens een nachtdienst

Werken in nachtdiensten en de biologische klok

Wat is het beste rooster voor werken in nachtdiensten

Rekening houden met slaap bij nachtdiensten

Download gratis de Goedenachtapp

De Goedenachtapp is ontwikkeld door de StAZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) in samenwerking met SoFoKleS (het sociaal Fonds voor de Kennissector) en in samenwerking met een expertgroep van zorgprofessionals en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding.

De Goedenachtapp zit vol informatie om fit te blijven tijdens een nachtdienst, u kunt uw slaap-/waakritme ermee berekenen, en u vindt er recepten voor alle momenten in uw nachtdienst en interessante artikelen over slaap. Verder biedt de app persoonlijke adviezen en ook kunt u uw tijdslijn automatisch aanpassen op uw slaapritme. Daarnaast kunt u ook waardevolle tips voor het draaien van nachtdiensten delen.

Download gratis de Goedenachtapp: Apple App StoreGoogle Play

Nieuws