Grootse aanpak om gewenst gedrag structureel te bevorderen

Geplaatst op

De umc’s hebben in 2023 een groot project opgezet om meer aandacht te besteden aan (on)gewenst gedrag. Het project wordt de komende tijd verder uitgerold in alle umc’s. Met tal van praktische tools komt er een integrale aanpak om gewenst gedrag op alle niveaus binnen de umc’s te bevorderen. Een van de waardevolle hulpmiddelen die al is ontwikkeld is de Leidraad omgaan met ongemakkelijk, ongewenst en grensoverschrijdend gedrag voor medewerkers.

Het project ‘Aanpak interne agressie en ongewenst gedrag’ richt zich op het bevorderen van sociale veiligheid in umc’s. Het project is een initiatief van de umc's en het ministerie van VWS. Uitvoerders zijn het Sociaal Fonds voor de Kennissector (SoFoKleS) in samenwerking met Bureau Dinsdag. In SoFoKleS komen werknemers en werkgevers van onder andere de umc’s bij elkaar om een aantrekkelijke werkomgeving te creëren. Meer informatie over het project ‘Aanpak interne agressie en ongewenst gedrag’ inclusief een overzicht van alle tools die er momenteel vindt u hier vindt u hier.

Umc's willen een gezond en veilig werkklimaat bieden. Op Dokterhoe leest u onder de button ‘Ongewenst gedrag’ wat uw umc momenteel doet om ongewenst gedrag van medewerkers te voorkomen en hoe u ermee kunt omgaan.

Wilt u meer weten over het project van ‘Aanpak interne agressie en ongewenst gedrag’, neem dan contact op met: Linda van der Marel, l.vandermarel@caop.nl.

Beeld: Designed by Kreativkolors / Freepik

 

Nieuws